Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

21 Ağustos 2018,Salı

Tekirdağ Namık Kemal Besyo Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne  Erkek ve Bayan Öğrenci olmak üzere 65 Öğrenci ve Spor Yöneticiliği Bölümüne Erkek ve Bayan Öğrenci 65 Öğreci alınacaktır. Toplamda 130 öğrenci alınacaktır.

Online Kayıt Tarihi: 13 Ağustos – 04 Eylül 2018

Evrak Teslim Tarihi: 27 Ağustos – 04 Eylül 2018

Sınav Parkuru ve Tanıtım Tarihi: 27 Ağustos – 04 Eylül 2018

Özel Yetenek Sınavı Tarihi: 05 Eylül – 08 Eylül 2018

Sınav Sistemi: Koordinasyon Parkuru, Özgeçmiş İle Başvuru ve Milli Sporcu Başvurusudur.

Baraj Puanı: Normal Lise (NL) 180 Puan, Sporcu Özgeçmişi 180 Puan, Milli Sporcu (MS) 150 Puan, Spor Lisesi (SL) 150 Puan ve Engelli aday 100 Puandır.

Kontejanlar

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü:             

Koordinasyon Sınavı İle: 25 Erkek 12 Bayan

Sporcu Özgeçmişi İle: 10 Erkek 8 Bayan

Milli Sporcu: 3 Erkek 2 Kadın

Yabancı Uyruklu: 3 Erkek 2 Kadın

Spor Yöneticiliği Bölümüne:

Koordinasyon Sınavı İle: 33 Erkek 16 Bayan

Milli Sporcu: 3 Erkek 2 Bayan

Engelli Aday: 3 Erkek 3 Bayan

Yabancı Uyruklar: 3 Erkek 2 Bayan

NOT: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ( BESYO ) Öğrenci Alımını Koordinasyon sınavı Özel Yetenek Sınavı ile alımını gerçekleştirmektedir. Fakat Özgeçmiş  Koordinasyon ve Milli Sporcu alım kontejanlarını  ayırarak özgeçmişi olmayan sporcularada gerekli deşteği vermiştir.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Sınav Kılavuzunu İleri bir tarihte yayınlayacaktır. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin Kılavuzu yayınlandığı an görmek için internet adresimiz , çok yakında çıkacak olan mobil uygulamamız ve  İnstagram adresimizden takip edebirlirsiniz.

İnstagram Adresimiz : @besyo_bilgiler 

Not: Bütün güncel Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları  (BESYO) ve Spor Bilimleri Fakülteleri (SBF) ile ilgili güncel haberleri direk instagram ve wep adresimizden toplu bir sekilde ulaşabilirsiniz.

Besyo Bilgiler olarak her zaman sizlere haberi en doğru şekilde ulaştırmayı hedeflemekteyiz.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Sınav Tarihi

 05 Eylül – 08 Eylül 2018

Sınav Sistemi
Koordinasyon Parkuru, Özgeçmiş İle Başvuru ve Milli Sporcu Başvurusudur.
Özgeçmiş
isteğe bağlı
Bölümler Kontejan

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü:              Spor Yöneticiliği Bölümüne:

Koordinasyon Sınavı İle: 25 Erkek 12 Bayan          Koordinasyon Sınavı İle: 33 Erkek 16 Bayan

Sporcu Özgeçmişi İle: 10 Erkek 8 Bayan                Milli Sporcu: 3 Erkek 2 Bayan

Milli Sporcu: 3 Erkek 2 Kadın                                  Engelli Aday: 3 Erkek 3 Bayan

Yabancı Uyruklu: 3 Erkek 2 Kadın                          Yabancı Uyruklar: 3 Erkek 2 Bayan

Baraj Puanı
Normal Lise (NL) 180 Puan, Sporcu Özgeçmişi 180 Puan, Milli Sporcu (MS) 150 Puan, Spor Lisesi (SL) 150 Puan ve Engelli aday 100 Puandır.
Kimler Düşünebilir
Alımları Koordinasyonları iyi olanlar için ayrı , Özgeçmişi olanlar için ayrıdır. Onun İçin Özgeçmişi olmayıp koordinasyonu iyi olan adaylara ve özgeçmişi olan adaylara önerilir.
Düzenleyen
Ömer ÖZEN

www.besyohazirlikkurslari.com

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

22 Ağustos 2018,Çarşamba

Online Kayıt: 13 Ağustos – 4 Eylül 2018

Ön Kayıt: 27 Ağustos – 4 Eylül 2018

Tanıtım Kurs Tarihi: 27 Ağustos – 4 Eylül 2018

Sınav Tarihi: 5 Eylül – 8 Eylül 2018

Sınav Sistemi: Koordinasyon ve Özgeçmiş

Baraj Puanı: Normal lise 180 Özgeçmiş 180 Milli Sporcu ve Spor lisesi 150 Engelli 100 puandır.

Kontejanlar

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

41 Erkek 24 Bayan

Spor Yöneticiliği Bölümü

41 Erkek  23 Bayan

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Koordinasyon Parkuru

1. İstasyon: Başlangıç noktasından çıkış yapılarak eşit aralıklarla dizilmiş eşit yükseklikteki üç adet sıçrama engelinin üzerinden çift ayak sıçrama yapılarak birinci istasyon tamamlanır. Tek ayakla veya kural dışı (sağ-sol ayakla ikileme yaparak, engele takılıp düşerek ya da engeli devirerek) sıçramalarda hareket hatanın yapıldığı engelden tekrarlanır. Erkek ve kadın adaylar için engel yükseklikleri farklıdır.

2. İstasyon: Basketbol potasına yerleştirilmiş zile sıçrayarak el ile temas edilmelidir. Zile temas edilmeyen durumda potanın yanında bulunan kasa içerisindeki 2 adet sağlık topu teker teker alınarak diğer kasanın içerisine taşınır. Bu kuralın dışındaki her türlü uygulama hata olarak değerlendirilip, hatanın yapıldığı yerden tekrar başlanarak istasyona devam edilir. Erkek ve kadın adaylar için zil yükseklikleri farklıdır.

3. İstasyon: Kasa içerisindeki sağlık topu alınarak belirlenen çizgisinin gerisinden hedef alana atış yapılır. Başarılı atış yapılamadığı taktirde kasa içerisindeki yedek top kullanılır ve eğer tekrar başarılı atış sağlanamadığı taktirde sağlık toplarından herhangi birini alınarak hedefe atış yapılır. Bu kuralın dışındaki her türlü uygulama kural ihlali sayılır.

4.İstasyon: Denge aleti üzerinde belirlenen çizginin gerisinden başlanılarak bitiş noktasını belirten çizgiye basana kadar (yürümeye ya da koşmaya) devam edilir ve denge tahtasından inilir. Aday bu kuralın dışında denge aletine çıkar, iner ya da düşer ise istasyon tekrarlanır.

5.İstasyon: İlk huninin sağından ya da solundan başlanılarak futbol topu ayakla sürülür, huniler arasından slalom yapılarak geçilir ve belirlenen çizginin gerisinden kaleye isabetli bir atış yapılır. İsabet sağlanana kadar aynı top ile şut atışı devam eder. Bu kuralın dışında yapılan top sürme veya şut atışı hata olarak değerlendirilip, hatanın yapıldığı yerden tekrar başlanarak istasyon tamamlanır.

6.İstasyon: Kasa içerisinde bulunan toplar (hentbol, voleybol ve tenis) teker teker alınarak belirlenen çizginin gerisinden duvara tek el ya da çift el ile atılır ve top yere değmeden tutularak kasa içerisine bırakılır. İstasyon üçüncü topun kasaya konulması ile sonlanır. Bu kuralın dışındaki her türlü uygulama hata olarak değerlendirilip, hatanın yapıldığı yerden tekrar başlanarak istasyona devam edilir. Hangi top ile başlanılacağı adayın tercihine bırakılmıştır.

7.İstasyon: Belirli aralıklarla dizilmiş hunilerin etrafından dönülerek çeviklik parkuru tamamlanır. Hunilere temas etmek ya da devirmek kural ihlali sayılır, hareket hatanın yapıldığı yerden tekrarlanır.

8. İstasyon: Kasa içerisindeki basketbol topu alınarak istenildiği şekilde (ters, düz, önden turnike, smaç, şut vb.) bir isabet şartı ile potaya atış yapılır. Topun potaya girmemesi durumunda basketbol potasına bir isabet sağlanana kadar aynı top ile atışa devam edilir.

9.İstasyon: Parkurun köşe noktasında bulunan huninin etrafından dönüldükten sonra öne düz takla atılır ve bitiş çizgisinden geçilerek parkur tamamlanır. Huniye temas etmek ya da devirmek kural ihlali sayılır, hareket hatanın yapıldığı yerden tekrarlanır.

NOT: Her istasyon için adayın en fazla üst üste 3 kere hata yapma hakkı vardır. 3. denemesinde de başarılı olamadığı takdirde adayın mevcut hakkı sonlandırılarak diskalifiye olarak değerlendirilir.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Sınav Tarihi

5 Eylül – 8 Eylül 2018

Sınav Sistemi
Koordinasyon ve Özgeçmiş
Özgeçmiş
Var
Bölümler Kontejan

Öğretmenlik Bölümü 41 E 24 B
Yöneticilik Bölümü    41 E 23 B

Baraj Puanı
NL 180 Özgeçmiş 180 MS ve SL 150 Eng 100 puandır.
Kimler Düşünebilir
Özgeçmişi normal olup koordinasyonu iyi olan adaylar, Özgeçmisi olmayan fakat koordinasyonu ve TYT'si iyi olan adaylara önerilir.
Koordinasyonda adayların her harekette üst üste en fazla 3 kere hata yapma sansı vardır.
Düzenleyen
Ömer ÖZEN

www.besyohazirlikkurslari.com

BENZER KILAVUZLAR