Kıbrıs'ta Beden Eğitimi Öğretmenliği Nasıl Okunulur?

17 Aralık 2018,Pazartesi

Kıbrıs'ta okumak bir çoğumuz için ön yargılarla doludur. Bunun en büyük sebeplerinden biri geçmiş yıllarda yapılan yanlış algılar. Peki Kıbrıs'ta Beden Eğitimi okumak için neler gerekli, ne yapmak gerekiyor, Hayat pahalı mı gibi aklınızdaki tüm soruları cevaplamaya çalışalım.

KKTC'ye Türkiye'den girişler pasaport veya nüfus cüzdanı ile yapılır. Çalışmak üzere yapılan girişlerde pasaportla giriş yapmak zorunludur.

KKTC'ye bir çok üniversitede Beden Eğitimi öğretmenliği bölümü bulunmaktadır. Özel üniversite statüsünde ve ücretli oldukları için hangi bölüme talep olursa o bölüm açılıyor. Böyle olunca maalesef sadece adı Beden Eğitimi bölümü oluyor. Bizim yerinde incelediğimiz, tesislerini çok beğendiğimiz ve okul bitirdikten sonra Türkiye'de bulunan Okullarında Beden Eğitimi olarak garantili iş imkanı sunan Uluslararası Final Üniversitesi.

Yıllardan gelen eğitim birikimini üniversite ile taçlandıran Uluslararası Final Üniversitesi çok harika eğitim kadrosuyla çok iddialı. Şimdi gelin Kıbrıs'ta Beden Eğitimi öğretmenliği nasıl okunur Uluslararası Kıbrıs Final Üniversitesi üzerinden açıklamaya çalışalım.

Ücretler ve Yaşam

Kıbrıs'ta yaşam şartları hakkında abartılan şeylere inanmayın.Ev kiraları bu siteden bakabilirsiniz  2+1 bir orta düzey bir ev için 330-550 Euro arasında değişiyor.Örneğin burada 1 lira olan şey orada 1,5 Tl abartıldığı kadar pahalı bir yer değil. Ucuz olan şeyler Otomotiv yakıtları, alkol ve sigara.

Evler genelde müstakil araba direksiyonları sağ taraftadır.Kuzey Kıbrıs' ta trafik akışı soldandır. Alkollü ve emniyet kemersiz araba kullanmak yasa dışıdır. Trafik işaretleri uluslararasıdır. Adaya giriş yapan araçların Kuzey Kıbrıs'ta geçerli bir sigorta yaptırması gereklidir. T.C. ehliyeti üç ay geçerlidir. Üç aydan sonra çalışma izni veya öğrenci belgesi ile KKTC ehliyeti alınmalıdır.

Kıbrıs'ta bir okul ücreti genel olarak aşağıdaki listedeki gibidir. En uygunu Uluslararası Final Üniversitesidir.Yurt imkanı ile daha  da masraflarınızı azaltabilirsiniz.


Ulaşım ve Para

Havayolu ile Türkiye'ye; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana gibi büyük şehirlere hergün seferler mevcuttur. Türkiye dışındaki ülke seferleri İstanbul, İzmir ve Antalya üzerinden yapılır. Denizyolu ile Girne-Taşucu-Girne ve Gazimağusa-Mersin seferleri yapılır. Yaz döneminde Girne-Alanya-Girne seferleri yapılır.

Kuzey Kıbrıs para birimi Türk Lirası'dır (TL). Tüm yabancı ülke paraları, seyahat çekleri ve kredi kartları birçok otel, restoran ve alışveriş merkezlerinde kabul edilir.

Yetenek Sınavı

Kayıtlar başladığında biz burs almak istemiyoruz diyerek kayıt olabiliyorsunuz.Ama burs almak istiyorsanız Türkiye'de bir çok ilde yapılan yetenek sınavlarına katılmanız gerekiyor. En az %50 burs en yüksek %100 burs alabiliyorsunuz.Yetenek Sınav parkuru aşağıdaki gibidir.

2018 YILINDA YAPILACAK OLAN SINAVLAR İÇİN  0546 500 5433 NOLU TELEFONDAN SERCAN BİNİCİ'YE ULAŞABİLİRSİNİZ