BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ MAAŞLARI

14 Ocak 2019,Pazartesi

Beden Eğitimi Öğretmeni Ne Kadar Maaş Alır ? Beden eğitimi öğretmenlerinin maaşı ne kadardır ? Beden eğitimi öğretmenleri ne kadar maaş alır ? Aslında öğret 

Beden Eğitimi Öğretmeni Ne Kadar Maaş Alır ?

Beden eğitimi öğretmenlerinin maaşı ne kadardır ? Beden eğitimi öğretmenleri ne kadar maaş alır ? Aslında öğretmenlerin maaşları branş bazında hesaplanmamaktadır. Öğretmenlerin maaşları derece ve kademelerine göre hesaplanmaktadır. Derece ve kademe ise çalıştığınız yıl boyunca yükselir.

2018 yılı olarak değerlendirecek olursak yeni başlayan bir öğretmen yaklaşık 3200 civarında maaş almaktadır. Fakat bu maaş öğretmenin aldığı ham maaştır. Bu ham maaş her ayın 15'inde öğretmenlerin maaş hesaplarına yatar. Evliyseniz ve eşiniz çalışmıyorsa buna ilave olarak yaklaşık 210 tl de aile yardımı alırsınız.

Bunun yanı sıra öğretmenlerin  ek ders ücretleri vardır. Ek ders ücretini şöyle ifade edebiliriz. Bir öğretmenin haftada 15 saat dersin üzerinde girdiği her ders için aldığı ek ücrettir. Ek ders ücreti yaklaşık 11-12 tl dir. Ek ders ücretleri ise okullar açık olduğunda hak edilebiliyor. Yani yaz aylarında okulların kapalı olduğu zamanlarda öğretmenler ek ders ücreti alamamaktadır. 

25 saat dersi olan bir beden eğitimi öğretmeni ne kadar ek ders alır ?

Ortalama haftalık 25 saat dersi olan bir öğretmenin 15 saat dersi maaş karşılığıdır. Bu durumda ek ders olarak 10 saat kalmaktadır. Bu 10 saate haftalık 2 saat nöbet ücreti ödenmektedir. Ayrıca okulda sınıfınız veya kulübünüz varsa 2 saat da onun için ödenir. Ayrıca fiilen derse girdiğiniz her 10 saat ders için 1 saat hazırlık ödeneği verilir. Bu durumda haftalık 25 saat dersi olan bir öğretmen ek olarak :

10 saat ders - 2 saat nöbet - 2 saat kulüp veya sınıf - 2 saat hazırlık ödeneği = haftalık 16 saat ek ders ücreti alır. Buda aylık 64 saat ek ders yapar.1 saatlik Ek ders ücretini ortalama 12.00 tl sayarsak bir öğretmen yaklaşık aylık  768 tl ek ders ücreti alırlar. ( bir öğretmen haftada en fazla 30 saat derse girebilir 30 üzerine ek ders ödenmez tabi meslek liseleri istisnadır )

Sonuç olarak haftalık 25 saat dersi olan bir öğretmen aylık 4.000 TL civarında maaş alır.

Maaşı arttırmanın yolları var mıdır?

Bir öğretmen haftada 30 saate kadar derse girebilmektedir. Fakat egzersiz ve kurslarla bunu 40 kadar çıkarabilir. Egzersiz ücretleri ek ders ücreti ile aynı olmakla beraber kurs ücretleri ek ders ücretinin 2 katıdır. Yani bir ek ders ücreti 12 tl ise kurs ücreti 24 tl dir.

30 saat dersi olan 4 saat egzersizi olan 6 saat kursu olan bir beden eğitimi öğretmeni ne kadar maaş alır ?

30 saat dersin 15 saati ek ders dir. Buna ek olarak nöbet, hazırlık ödeneği, sınıf veya klüp, egzersiz ve kurs saatlerini de eklersek :

15 ek ders + 2 nöbet + 3 hazırlık +2 sınıf veya klüp + 4 egzersiz +12 kurs ( kurs normalde 6 ama 2 katı ücret ödendiğinden 12 olarak yazdım ) haftalık toplam 38 saat ek ders ücreti alınacaktır. Bu da aylık 152 saat ek ders yapar. Ortalama 12.0 tl olarak hesaplarsak aylık yaklaşık olarak 1814 tl ek ders ücreti alınmaktadır. Buna ek olarak 3200 civarı da maaşı eklediğimiz zaman bir öğretmen aylık yaklaşık 5000 tl maaş alabilmektedir. Okulunuzda pansiyon varsa buna ek olarak pansiyon nöbet ücreti de eklenecektir.

Buradaki hesaplamalar tüm öğretmenler için geçerli olmayıp ortalama bir hesap yapılmıştır. Bulunduğunuz okuldaki ders sayısı açtığınız kurs ve egzersiz sayısına göre bu değerler değişebilmektedir.