Besyo Ögretmenlik 240 bin barajı acıklaması (ÖSYM)

17 Aralık 2018,Pazartesi

Beden egitimi ve spor yüksek okulu ögretmenlik bölümü 240 bin barajı geldimi ?

Beden eğitimi(besyo) bölümünde uzun süre tartışmaya acık olacak bir kararın son durumunu sizlerle paylaşmak istiyorum bildiginiz üzere besyo bölümü ögretmenlik bölümü istiyen ögrencilere ösym üzerinden acıklanan 240 bin barajı geldi.Aday 1. oturumdan 240 bin barajı içerisinde olmaması durumunda ögretmenlik bölümünden yararlanamıyacak.Bu karar bizim oldugu gibi ögrencilerinde dezavantajına bir durumdur peki 240 bin barajında olmadan ögretmen olabilirmisiniz buyrun yazıızı okumaya devam edin.

Besyoda diğer bölümleri okuyarak ögretmen olabilirmiyim ?

Bildiginiz üzere beden egitimi bölümünde Anrenörlük , spor yöneticiligi , reakrasyon , ögretmenlik , diyetisyenlik ve beslenme bölümü olarak 5 bölüm vardır şuanki koşullara bakılarak söylüyoruzki ögretmenlik okumadanda ögretmen olabilirsiniz.

Anrenörlük , spor yöneticiligi , reakrasyon , ögretmenlik , diyetisyenlik ve beslenme bölümlerinden herhangi birini okuduğunuzu varsayarak herhanği bir devlet üniversitesinden 6 aylık formasyon egitimi alınarakta ögretmen sertifikası sağlana bilir anca yıllardır formasyon kalkacak tatışmalarının şuan bir kesinligi yok önümüzdeki yıllarda bu durumun akıbeti nasıl olur bilinmez.

Hazırlayan:Furkan Can Sezik