4 Ocak 2019,Cuma

YÖK'ÜN 240 BİN KARARI

Spor Bilimleri Fakülteleri (SBF)  VE Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO) 

Bu yıl YÖK'ÜN 240 BİN KARARI ile sıralama barajı ile alacaktır..


YÖK'ÜN 240 BİN KARARI

2018 yılı ile birlikte gündeme gelen YÖK'ÜN 240 BİN KARARI 2018 yılında gelen tepkiler ve uyarılarla beraber uygulanmama kararı alınmıstı yalnız sadece 2018 yılı için geçerliydi bu 2019 yılı itibari ile YÖK'ÜN 240 BİN KARARI gündeme tekrardan geldi ve 2019 yılı itibari ile uygulanmaya başlıyacaktır .


YÖK'ÜN 240 BİN KARARI öğrencilere ne gibi sıkıntılar yaşatacak ?

YÖK'ÜN 240 BİN KARARI besyo öğrencilerin hayalini kurdukları hedefledikleri meslek olan Beden Eğitimi ve Öğretmenliği için adete önüne duvar gibi bir engel teşkil etmedktedir. Öğrenciler bu karardan cok şikayetçi olsada 2018 yılında YÖK'ÜN 240 BİN KARARI 'na aşırı tepki gelsede sadece  2018 yılında geçiçi olarak çözüm üretilmesi ve 2019 da tekrar gündeme gelmesi bir hayli can sıkan bir durum.


YÖK'ÜN 240 BİN KARARI üniversiteler için de sıkıntı arz ediyor . Peki bu sıkıntılar neler ?

YÖK'ÜN 240 BİN KARARI ile birçok üniversite öğrenci bulamayacak duruma gelebilir ve eğitim görevlileri boş sıralara ders anlatabilir .

Geçen sene de YÖK'ÜN 240 BİN KARARI uygulanmamasına rağmen birçok üniversite öğrencisiz kalma durumuyla karşı karşıya kalmıştır bunun nedeni ise yeni sınav sistemi ile birlikte öğrencilerin çok düşük puan alması ve üniversitelerin tam tersine puanlarını aşırı derecede yukarı çekmesi idi .

YÖK'ÜN 240 BİN KARARI 'na geçen sene tepkimizi en aşırı seviyede gösterip baskılarda buluup gerekli mercilerle görüşüp iptal ettirmiştik bu senede besyo hazirlik oalarak pes etmeyip sonuna kadar bu durumdan öğrencilerimizi kurtarmak için elimizden geleni yapıcağız . Öğrencilerimizi sınav sistemine kurban etmeyeceğiz ettirmeyeceğiz..