17 Aralık 2018,Pazartesi

Kırıklar, çatlaklar, kas yırtılmaları, burkulma ve kas ağrıları. Spor sakatlıkları neden olur, spor yaralanmaları ne kadar ciddidir ve sakatlanmaları önlemek için neler yapılmalıdır? İşte spor sakatlıkları ve önlemenin yolları

Yeterince dinlenmeme, çok sık arka arkaya yapılan hatalı egzersizler, yanlış pozisyonlar ve fazla yüklenme gibi egzersiz yaparken yapılan yalnış haraketler spor sakatlanma riskini arttırabilir 

1- Spor Sakatlıkları Neden Olur?

Spor yaralanmaları, kasların yetersiz olması , kas sorunları, yaş, cinsiyet, yorgunluk veya fazla yüklenme, yüksek tempo gibi kişisel faktörlerden kaynaklanabildiği gibi kullandığınız spor aletlerinin kalitesiz olması, yanlış bilgilendirme, hava şartları gibi çevresel faktörlerden de kaynaklanabilmektedir.

2- Spor Yaralanmaları Ne Kadar Ciddidir?

Sporcu Sakatlıkları basit bir durum olarak görünsede ileri yaşlara kadar sizleri etkileyebilir kas doku yapısını ve gelişimini bozabilir.Bu yüzden ufak bir sakatlanma dahi olsa yakınınızda bulunan spor hekiminize başvurabilirsiniz.

3- Spor Sakatlıklarını Önlemek için Yapılması Gerekenler

Sporcu Sakatlıkları önlemek için öncelikle ugraştıgınız spor dalı hakkında bilgi sahibi olmalısınız neyi nasıl ve neden yaptıgınız çok önemlidir.Yaptıgınız her haraketin bilinçli olması ve çalıştıracagınız kas kütlesini veya motorik özelliginizin yaptıgınız antremanla uyumunu gözden geçirmeniz sporcu saglıgı ve sakatlanmaları açısından cok önemlidir.Bunun haricinde spor yapmadan önce dalınıza özgü ısınma haraketlerini spora başlarken yapmanız ve antremanınızdan buna takiben soguma haraketlerinizi yapmanız sakatlanma riskini miniuma indirecektir.