Besyo'cuların Beklediği Açıklama Sonunda YÖK'ten Geldi!

17 Aralık 2018,Pazartesi

Sıkça sorulan sorular başlığına 17 Aralık 2017 tarihi itibariyle  31. soru olarak "Özel Kabiliyet Sınavı ile talebe kabul eden yükseköğretim programlarına hangi puan türü ile başvurulabilir?" sorusu eklendi. Cevabı ise bizim en başından beri anlattığımız şekilde:
Özel Kabiliyet Sınavı ile talebe kabul eden yükseköğretim programlarına TYT puanı ile başvurulabilecektir. Bu programlara başvurabilmek için YGS-LYS sisteminde olduğu gibi TYT puanının da en az 150 ve üzeri olması gerekmektedir. Diğer taraftan ÖSYM Tercihiyle bütün bölümlerine talebe saha tek Besyo olan Kocaeli Üniversitesi öğretmenlik bölümüne eşit ağırlık bölümünde YKS 240.000 şartıyla talebe alacaktır. Özel kabiliyet sınavıyla talebe saha hiç bir üniversite için bu kaide geçerli değildir.

 YÖK'ün SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Besyo alanında 10 yıldır yaptığımız çalışmalarla sadece net konular üzerine değil, tartışılan konular üzerine de yaptığımız doğru yorumlarla 10 nesil Besyo'cunun yanında olduğumuz gibi hala olmaya devam ediyoruz. Güvenerek takip ettiğiniz için teşekkürler