BESYO KURSUNA GİTMEDEN ÜNİVERSİTELİ OLABİLİR MİYİM ?

14 Ocak 2019,Pazartesi

Çeşitli imkansızlıklar yaşayan ve bölgelerinde iyi bir kurs sıkıntısı çeken bir çok öğrenci var. Öncelikli olarak iyi bir kursta olması gereken özellikleri sizlere maddeler halinde sayalım:
-Öğrenciyi doğru üniversiteye yönlendirmek
-Kazanamayacak öğrenciye para kazanmak için boşuna ümit vermemek (150 TYT'li OBP'si olmayan bir öğrenciye gel kazanırsın demek vs.)
-TYT ve OBP önemini ayrıntılı olarak sınav öncesinde anlatmak
-Doğru antrenman programı uygulamak
-Mental antrenmanı unutmamak
-Antrenmanlarda rekabeti arttırmak
-Eğer öğrenci sayısı fazla ise, bol sayıda salonda az sayıda öğrenciyle bol tekrar ederek çalışmak
-Çalışmalarda en iyi malzemeyi kullanmak
-Doğru antrenörlerden oluşan güçlü bir ekip olmak
-Öğrencinin güvenini kırmamak gerektiğinde abi, arkadaş ve sırdaş olabilmek
-Sınav merkezlerine öğrenciyi yalnız göndermemek
-Sınav yerlerinde öğrencinin beslenmesi, ulaşımı ve ikamet yeri ile ilgilenmektir

Gördüğünüz gibi eğer çevrenizde başarılı bir kurs varsa kursa gitmediğinizde bu katkılardan mahrum kalacaksınız. Ancak, öğrencinin sportif öz geçmişi üst düzeydeyse ve TYT, OBP puanı da yüksekse bu öğrenci bazı okulları sınavda kötü derece yaparak bile kazanabilir. 2018-2019 sezonunda sınav yapacak 90 Üniversitenin tahminen 60 tanesinde özgeçmiş etkisi olmayacak kalan 30 tanesinin 10 tane civarında çok yüksek olacaktır.
Özel yetenek sınavları ise gerçekten çalışma isteyen sınavlardır. Örneğin, üst düzey bir basketbolcu sayısız defa profesyonel maça çıksa da basketbol slalom geçişlerinin özel stratejisini bilemez.

Bu sebepledir ki İbrahim Toraman gibi üst düzey bir futbolcu Marmara Üniversitesi'nin sınavında başarısız olmuştur. İbrahim Toraman'ın başarısızlığının altında yatan en önemli sebep ben bu işi biliyorum, ben iyiyim gibi düşünceleri ve sınava yönelik çalışma yapmamasıdır.
Yüzme gibi branşlarda ise durum farklıdır. Bazı üniversiteler yüzme branşı sınavını yalnızca 100m tek still zamana karşı yüzme şeklinde yapmaktadır. Bu tip üniversiteleri isteyen adaylar örneğin, Edirne Trakya Üniversitesi herhangi bir kursa gerek kalmadan sınava girip kazanabilir.
Durumu gerçekten olmayan ve kursa gidemeyecek sportif öz geçmişi olmayan, branşı olmayan adaylar ise TYT'den alabildiği kadar fazla puan almalı ve kendilerine en uygun sınav yerlerini çok iyi araştırarak seçmelidir. Bu adaylar sınav yerlerinde yapılan çalışmalara katılıp sınav konusunda az da olsa fikir sahibi olup kazanma şanslarını arttırmalıdır.
Besyohazirlikkursları ailesi olarak en uygun fiyattan sınav yerlerinde başarılı kurs hocalarını görevlendirip öğrencileri 1 hafta boyunca doğru şekilde hazırlamasını sağlamaktayız. Bu kursları sitemizden sınav zamanı yaklaştığında öğrenebileceksiniz.

TÜRKİYE GENELİ YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMA İLE YÜZLERCE KURSU DEĞERLENDİRDİK BAŞARILI OLANLARI ÖNERİYORUZ. ÖNERDİĞİMİZ BAŞARI ORANI YÜKSEK KALİTELİ KURSLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN.